La I Ecotrobada La Costera-Canal s'estrena amb èxit d'assistents
El Paratge de les Ermites a Vallada va acollir al voltant de 2000 visitants entre els cinc espais programats.Aquest esdeveniment s’engloba dins del projecte experimental subvencionat per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
1/10/2018

El Paratge de les Ermites a Vallada va acollir ahir diumenge, la primera edició de la l Ecotrobada La Costera-Canal, organitzada pel Pacte Territorial i patrocinada per la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal i la Diputació e València, una iniciativa pionera i innovadora al territori.

Mª José Tortosa inaugurava a primera hora l'espai Ecopilota, una trobada de les escoles més destacades en les nostres comarques, on més d'un centenar d'escolars van disfrutar d’aquest esport tradicional.

A les 10 hores tenia lloc l’acte de benvinguda per part de les autoritats i, on la vicepresidenta segona de la Diputació de València Rebeca Torró, inaugurava l’espai de l’EcoJornada, dues taules redones on experts van tractar el turisme slow com a producte turístic, les bones pràctiques i l’economia circular. Segons declaracions de la vicepresidenta, “per a la Diputació de València és una satisfacció poder col·laborar en aquest tipus de jornades, donat que estan destinades especialment a aquells i aquelles persones que volen emprendre nous negocis orientats a la sostenibilitat i el medi ambient. Esperem que aquest acte, servisca d’espill a la resta d’administracions i ajuntaments per a què puguen realitzar jornades com aquesta, ja que realment ,hi ha oportunitats de negoci en aquest àmbit, no obstant això, hem de canviar la mentalitat per a transformar aquestes activitats econòmiques”.

Finalitzades les xarrades dels ponents, es va procedir a fer el recorregut institucional a càrrec de les autoritats. La comitiva, encapçalada per la presidenta de la Mancomunitat, Mª José Tortosa, va estar recolzada pels alcaldes i alcaldesses dels municipis, així com representants dels sindicats i associacions empresarials que formen part del Consell del Pacte Territorial.
 

Pel que respecta a la resta d’espais, l’Ecomercat va tindre una excel·lent acollida per part dels visitants. Al voltant de 30 expositors es donaren cita per tal d’oferir productes artesanals , com formatges, pa de llenya, vi i cervesa, melmelades, verdures i tot lo referent amb nutrició macrobiòtica, entre altres. Aquest espai, es va dinamitzar amb tallers i activitats dirigides a tot el públic, per a les quals es va comptar amb la participació de diferents associacions.

Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31