El programa ‘Entre Comarques’ torna aquest cap de setmana a la Costera
Dissabte es celebraran rutes guiades a Vallada i la Font de la Figuera i diumenge a Xàtiva
22/03/2018

El programa “Entre Comarques” arribarà aquest cap de setmana, de nou, a la comarca de la Costera amb la finalitat de mostrar la història, la cultura, les tradicions i els costums dels seus municipis.

Concretament, aquest dissabte es podrà gaudir dels atractius dels municipis de Vallada (matí) i la Font de la Figuera (vesprada)mentre que diumenge serà el torn de la capital, Xàtiva.

El programa arrancarà dissabte pel matí a Vallada on es farà un recorregut pel centre històric del poble i es visitarà l’Església Parroquial de Sant Bartolomé Apòstol. Seguidament, els participants gaudiran d’una visita guiada a l’almàssera per tal de conèixer com s’elabora l’oli. La visita finalitzarà al Paratge de les Ermites, des d'on es podrà visitar la Saladella i contemplar el penyó en la falda del qual es troba la Cova dels Sumidors, la més profunda en algeps de tot el món .

Per la vesprada serà el torn de la Font de la Figuera on es durà a terme ‘La ruta de l’aigua’ on es descobriran les fonts més emblemàtiques de la localitat, es visitarà el paratge de la balseta Pijirri entre pins i un naixement d’aigua. La visita finalitzarà a l’Església Parroquial on es podrà contemplar el retaule de Joan de Joanes del segle XVI.

El diumenge pel matí es podrà conèixer la història de Xàtiva amb una passejada pels seus principals monuments. D’aquesta manera, els participants visitaran la Basílica de Santa María, el Museu Arqueològic de l’Almodí i la Casa de l’Ensenyança al mateix temps que descobriran les places i carrers més destacats de la ciutat. Per la vesprada es podrà gaudir del màxim emblema de la ciutat, el seu Castell.

Les rutes turístiques guiades començaran des de l’ajuntament de cada població participant a les 10:30 hores per al grup del matí i a les 16:30 hores per al grup de la vesprada.

Els participants hauran de desplaçar-se pel seu propi compte fins al lloc de partida i hauran de portar calçat adequat per a caminar.

Les inscripcions es podran realitzar fins a les 12:00 hores del dijous anterior a la ruta, a través del formulari online de les Mancomunitats participants.

El preu de la visita guiada són 5€ per persona, que seran abonats abans de l’inici de cada ruta al guia o responsable de la visita. El preu inclou les rutes de matí i vesprada i degustació gastronòmica o un detall de benvinguda.

La presidenta de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, Mª José Tortosa, ha animat als veïns a participar en aquestes jornades turístiques i culturals ja que “suposen una molt bona oportunitat per conèixer els nostres pobles de manera molt econòmica i amb itineraris aptes per a tot tipus de públic”.

En aquest sentit, cal recordar que aquesta iniciativa turística està organitzada per les Mancomunitats de la Costera, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, la Vall d’Albaida i la Safor, i patrocinada pel Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València i compta amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis participants.

Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31